Grundkurs i aktieplacerande (hybridkurs)

HUOM! Tämä kurssi on peruuntunut.

Vapaat paikat

Kyllä

Kurssimaksu

60,00 €

Det här är en nybörjarkurs där vi går igenom terminologi, hur placerande i direkta aktier skiljer sig från aktiefonder eller indexfonder. Kursen är uppbyggd så att placerandet utgår från aktiesparkontot, men vi kollar också hur värdeandelskontot fungerar. Det blir också praktisk aktiehandel, dividendernas roll, hur man hittar goda bolag och råd kring hur man plockar ihop den första portföljen. Vi tittar också på var man bäst hittar info om de bolag man är intresserad av.

Kursen ordnas som en hybridkurs dvs föreläsning vid Sursik skola i Bennäs, Pedersöre, lördag 30.9 med påföljande tillfällen (4.10 och 11.10) online. Onlinemötena bandas och kan ses i 1 månad. Materialet för hela kursen (ingår i kursavgiften) delas ut vid första kurstillfället vid Sursik skola.

Som föreläsare fungerar placeringsutbildaren Svenne Holmström som har en förmåga att göra svåra saker enkla att greppa. Föreläsningarna är alltid jordnära. Svenne har lång erfarenhet som placerare från finansieringssektorn och fokuserar idag helt på utbildning inom ekonomi, sparande och placering via sitt företag Ghost Investor.

Lektion 1 och 2 (30.9 vid Sursik skola): Vad handlar aktieplacerande om? och Aktiehandel

Lektion 3 (4.10 online): Aktiernas avkastning och val av aktier.

Lektion 4 (11.10 online): Bygg din portfölj, hantera risken och hitta relevant info.

Anmälan via Onlineinstitutet.fi

Vapaat paikat

Kyllä

Kurssikoodi

310101

Kurssimaksu

60,00 €

Kurssin kielet

Ruotsi

Opettajat

Sven-Erik Holmström

Aika

30.09.2023 - 11.10.2023

Lisätiedot

OBS! Kursen startar lö 30.9 kl. 9.00-12.30 med en fysisk föreläsning vid Sursik skola i Bennäs, Pedersöre!

Kursarrangör

Pedersöre Medborgarinstitut